slide1 slide2 slide3 slide4

Locatie

Neem contact op


Adres

Zorgboerderij Reek
De Steeg 2a
5375 KH Reek
Noord-Brabant


Contactpersoon

Riekie Kappen
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T: 0486 - 47 53 36

Dagbesteding

Als er bij ons gebruik wordt gemaakt van het tijdelijk wonen, is het de bedoeling dat er ook (gedeeltelijk) gebruik gemaakt wordt van de dagbesteding die wij aanbieden.

Wij bieden dagbesteding aan op maandag tot en met donderdag, van 09:00uur s ’morgens tot 16:00uur s ‘middags, vrijdag in overleg. We beginnen en eindigen de dag altijd met een kop koffie of thee. Zo kunnen we rustig starten en afsluiten en hebben we genoeg tijd om even de dag door te spreken en een praatje te maken met elkaar. Wanneer je tijdelijk bij ons woont, kun je er ook voor kiezen om de pauzemomenten op je kamer door te brengen.

Door de dag heen verzorgen we de dieren, maar als je liever in de tuin werkt, kan dit natuurlijk ook. Verder doen we verschillende knutselactiviteiten. Zo maken we bijvoorbeeld dienbladen en bloembakken.

De weekenden zijn vaak ingericht op de vrije tijd van de bewoner.

Begeleiding groep

Wij bieden veelal begeleiding in groep aan. Wij vinden het belangrijk om samen te werken. Je kunt immers veel leren van elkaar als je samenwerkt. Samen doen is vaak ook leuker dan alleen en zo kun je elkaar goed helpen.

Onze groepen zijn gemixt. Dat wil zeggen dat de leeftijden en zorgvragen uiteenlopen. Wij doen dit bewust omdat wij vinden dat de jongere van de oudere kunnen leren en andersom.

Begeleiding individueel

Naast begeleiding in groep proberen wij er ook altijd voor te zorgen dat iedereen individuele aandacht krijgt. Wij vinden het belangrijk om te kijken naar ieders kunnen en interesses. Daar proberen wij dan ook zoveel mogelijk op in te spelen. Soms heb je gewoon even geen zin om met andere mensen samen te werken of werk je liever even alleen. Voor sommige zorgvragen is individuele begeleiding gewenst.

Wij proberen er zoveel mogelijk voor te zorgen dat iedereen gehoord en gezien wordt en de aandacht en begeleiding krijgt die hij of zij nodig heeft.