slide1 slide2 slide3 slide4

Locatie

Neem contact op


Adres

Zorgboerderij Reek
De Steeg 2a
5375 KH Reek
Noord-Brabant


Contactpersoon

Riekie Kappen
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T: 0486 - 47 53 36

Familie Kappen

Wij zijn de familie Kappen uit Reek. Wij hebben al ruim 30 jaar een veehouderij. We fokken zelf kalveren en schapen op. Daarnaast hebben we een heleboel konijnen, kippen, drie poezen, twee honden en een paard. De familie runt de boerderij samen met medewerkers, vrijwilligers en stagiaires.

Geschiedenis

Lang geleden heeft boer Ruud de boerderij overgenomen van zijn vader en op het achterste stukje land een nieuwe stal gebouwd. In 30 jaar hebben we dat uitgebouwd tot wat het nu is. Boerin Riekie heeft naast het gezin, wat uitgroeide tot 4 kinderen, veel op de boerderij meegewerkt. Toen de kinderen wat groter werden, ging ze weer werken in de jeugdzorg, kinderdagverblijven en later in een residentiƫle instelling voor kinderen met autisme en aanverwante problemen. Deze kinderen kwamen graag spelen op de boerderij en zo kreeg het idee om deze twee werelden te combineren steeds meer vorm.

Daarom hebben we in 2007 besloten om aanpassingen te maken en een eigen zorgboerderij te beginnen. In januari 2010 hebben we onze intrek kunnen nemen in een nieuwe, aangepaste accommodatie.

Zorgboer Ruud is na een kort ziekbed 30 september 2011 overleden. Hoewel we hierover natuurlijk verdrietig zijn, gaan we met volle moed en energie door op dezelfde voet en proberen we iedereen te helpen waar nodig. Gelukkig worden we hierin ook gesteund door de medewerkers en vrijwilligers die ons iedere dag helpen op de zorgboerderij.